Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2016 17:23 - Сърдитко Григорчо, празна му кратунката
Автор: corector Категория: Спорт   
Прочетен: 549 Коментари: 0 Гласове:
0



               image         Започна най-голямото спортно събитие на планетата, а именно олимпийските игри, които се провеждат в Рио де Жанейро. Стартираха и нашите представители в различните спортове макар и доста трудно и неубедително, но не чухме някой от тях да се оплаква или да мърмори. Всички се стараеха и се представяха според възможностите. Но! Една така наречена "звезда" на мъжкия български тенис освен, че се представи доста под възможностите си, защото ние знаем, че има големи такива и сме виждали да го доказва не веднъж или два пъти по световните кортове, с изявите си извън или около кортовете петни и герба на фанелката която носи. И докато слабото му представяне може да се преглътне, то другото едва ли ще бъде простено и забравено от българския фен. Още помним как преди няколко месеца отказа Григор Димитров да играе за България за купа Дейвис. Сега обаче възгордялата се "звезда" се прави на разсеян и подминава и дори не поздравява другите български участници на олимпиадата. Това бе заявено от лекоатлета ни Тихомир Иванов. След това пък незнайно защо сърдит на всички други, но не и на себе си за загубата още в първия кръг от турнира, отказа да даде и автографи на малките дечица чакащи го покрая корта с химикалче и тефтерче в ръка, като ги подмина като експрес селска гара. След това подмина и камерите на БНТ и оказа да разгоравя с българските журналисти. Отказа да говори с тях и след официалната покана за това от пресаташето на Българския олимпийски комитет Тодор Шабански. Може би това има нещо общо и с заявения му отказ да разговаря въобще на български с журналисти преди месец.

                Безспорно той е най-големия ни мъжки талант в този спорт за всички времена. Доказал е, че може и знае как да побеждава и най-големите имена в спорта. Всички сме се радвали на неговите успехи. Но това, че е тенисист от мъжката АТП, не означава, че е момчето Григор е станало мъж. Напротив. Лично мен развитието на кариерата му много ми напомня на една друга кариера, тази на Валери Божинов. Като тийнейджъри всички се скъсваха да ги хвалят и имаше защо. После славата и парите ги споходиха трърде рано и се оказа, че са неподготвени за тях. Отдадоха се на всевъзможни странични занимания, кой си прави по 1000 селфита на ден, кой се снима по чалга клипове, кой се занимаха с куп нашенски или вносни чалга певици и така нататък. Яхти, купони, коли.... Всичко друго но не и да се съсредоточи върху спорта, който практикува и той да е основен приоритет. Поради тази причина единия сменяше отборите си като носни кърпи, а другия правеше същото с треньорите си. Уви оказа се, че май не е това причината, тъй като резултатите ставаха все по-лоши.

                Аз лично мисля, че за Божинов вече е прекалено късно. За Григор може би още има надежда. Нека да разберат, че излязат ли с фанелката с герба на нея те трябва да са благодарни на своите фенове и да правят всичко по силите си за да ги зарадват. Трабва да са на 110% от възможностите си, пък тогава да става каквото ще. Да се вижда, че всичко което правят го правят с желание и хъс. Тогава и феновете ще ги подкрепят без значение дали побеждават или губят.

                Лично мнение.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: corector
Категория: Лични дневници
Прочетен: 24222
Постинги: 13
Коментари: 10
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930